Post naar de hemel

Door Willemien Jobsen

‘Rouw is liefde van wie het adres is kwijtgeraakt’

Nu kun je je rouw woorden geven in een brief of zichtbaar maken in een tekening en adresseren: naar de hemel. Zo kun je betekenis geven aan jouw verdriet. Op de drie begraafplaatsen in de gemeente Heusden is eind maart een brievenbus geplaatst. Je kunt in deze brievenbussen jouw post stoppen die bedoeld is voor een overleden dierbare. 

In mei van vorig jaar werd ik door LINDA.nl gevraagd om te reageren op het initiatief van een brievenbus op de begraafplaats elders in Nederland. Dit initiatief sprak mij erg aan en hierdoor geïnspireerd heb ik in november contact opgenomen met de beheerder van de begraafplaats in Drunen. Ik zou het mooi vinden als ook in de gemeente Heusen op de begraafplaats een brievenbus geplaatst zou kunnen worden.

De beheerder van de begraafplaats, Marco Muskens was direct enthousiast en stond open voor een gesprek. Hij zegde de medewerkeking van de gemeente toe. De gemeente heeft de brievenbussen en informatieborden geregeld en geplaatst. 

Zou je ook nog iets willen schrijven aan degene die jij zo mist? Voel je vrij om jouw brief, kaart of tekening te posten in een van de brievenbussen op de algemene begraafplaats van Drunen, Vlijmen of Heusden. De post wordt niet gelezen, maar wel zorgvuldig bewaard. Op Wereldlichtjesdag, de tweede zondag in december,  worden de brieven, kaarten en tekeningen tijdens een bijeenkomst verbrand in een vuurkorf zodat de woorden symbolisch toch bij degenen komen voor wie ze bedoeld zijn.

 

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Ingrid Schuurmans

    Ik las zojuist in Weekblad Heusden over dit initiatief. Het raakte me zo dat ik echt even kwijt wil hoe fantastisch ik dit initiatief vind, dus bij deze: SUPER!!!

  2. Eline

    Wat een ontzettend mooi initiatief! Ik heb er nog nooit over gelezen of gehoord; zeker iets om op veel meer plaatsen te doen. Dank voor het delen! Liefs Eline

Geef een reactie