Wat cliënten zeggen

“Na het overlijden van mijn broer heb ik Willemien gevraagd om met me mee te kijken omdat ik emotioneel vast liep. Willemien kijkt hierbij niet alleen naar het heden maar ook naar je verleden, zo breng je samen in kaart waarom je reageert op de manier zoals je doet. Willemien laat je zien en voelen dat alle gevoelens die je hebt, ook die waar je van baalt of waar je een schuldgevoel over hebt, er mogen zijn. Ze laat je zelf inzien op welke manier je omgaat met je emoties en waarom je vast loopt. Ze geeft je voorbeelden die je heel makkelijk kunt visualiseren, hierdoor was het voor mij makkelijker om echt zelf in te zien dat de manier waarop ik probeerde met mijn emoties om te gaan de reden was dat ik vastliep. Ook laat ze je zien/ontdekken welke manieren er ook zijn om met je emoties om te gaan en of ze bij je passen.”

“Hoe ik het ervaren heb kan ik het beste omschrijven als een ontdekkingstocht/zoektocht. De tocht was verhelderend, confronterend en ook spannend maar ik voelde me niet alleen omdat Willemien de hele weg naast me liep. Als het me zelf niet lukte, vertaalde Willemien het voor me. Bedankt!”

“Willemien is met de begeleiding van mijn zoon gestart in de maanden voorafgaand aan overlijden van zijn oom. Vragen als: is het normaal wat ik voel, ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan, hoe ga je om met verdriet en alle andere gevoelens die je ervaart, hoe gaat dat eigenlijk afscheid nemen en hoe doe je dat, wat zeg je tegen iemand die dood gaat, heeft hij tijdens de gesprekken met Willemien kunnen bespreken.  Deze gesprekken voeren tijdens een wandeling, was voor Willemien geen probleem. Fijn deze flexibiliteit.”

“Tijdens mijn scheiding en daarna heb ik gemerkt dat praten voor mij de manier van verwerken was. Een luisterend oor, iemand die je de juiste handvatten geeft. Willemien heeft me op weg geholpen. De vraag: ` Wat heb je nodig? ‘, hakte er erg in, want daar had ik eerder nog nooit over nagedacht. Ik had nu een opdracht om over na te denken en mee aan de slag te gaan. Door deze gesprekken met Willemien te voeren, kwam ik weer met beide benen op de grond en herpakte ik mijzelf. Ik ben er sterker uit gekomen dan ik ooit van mijzelf durfde dromen.”

“De therapie bij Willemien heeft mij goed geholpen om weer rust in mijn lijf te krijgen. Willemien heeft mijn problemen goed visueel zichtbaar gemaakt. Ze gaf de rust en vertrouwen dat de pieken en dalen waar ik in zat gelijkmatiger zouden worden. Dat is gelukt en daar ben ik heel blij mee. Willemien bedankt.”

“2 jaar na het overlijden van mijn man had ik het gevoel om vast te zitten in mijn rouwproces, en ik wist niet meer hoe ik nu verder moest met mijn leven. Vanaf het eerste moment dat ik Willemien sprak, via de telefoon, voelde ik mij al een stuk lichter. De eerste stap om hulp had ik genomen. Na enkele sessies met haar, kwam ik erachter dat door het overlijden van mijn man andere onderliggende gevoelens waren vrijgekomen. Willemien heeft dit voor mij op een zeer professionele manier begeleid en met mij gewerkt dat voor mij tot een positieve acceptatie heeft geleid.”

“Willemien is duidelijk in haar werkwijze en kan het goed verwoorden. Het is heel fijn om met een persoon te praten die begrijpt wat je bedoelt en geen oordeel velt over je gedachten. En zeker niet aankomt met “goedbedoelde” adviezen, maar je zelf laat ontdekken waar de pijnpunten liggen. Het heeft mij in alle opzichten geholpen.”

“Dankzij de gesprekken met Willemien merkt ik dat mijn verdriet niet meer alles overheerst. Het verdriet om mijn vader zal er altijd zijn, maar ik kan hier nu beter mee omgaan. De mooie en fijne herinneringen zorgen er voor dat ik het gevoel heb dat mijn vader nog ergens met mij mee kijkt. Dank je wel voor alles wat je me hebt geleerd en waar we over hebben kunnen praten.”