Wat cliënten zeggen

“Dank voor je hulp. Ik heb je als zeer begripvol en professioneel ervaren. Jouw hulp heeft mijn rouwproces wat lichter en draaglijker gemaakt. Ik voelde me serieus genomen en niets was gek of vreemd. Wat is als zeer prettig heb ervaren was dat ik mijn grenzen mocht/ kon aangeven. Ik vond het fijn om dit proces met jou te doorlopen.”

“Rouw- en verliestherapie bij Willemien heeft mij erg geholpen. Willemien geeft je het gevoel dat jouw rouw en verdriet niet raar, apart of gek is. Door oefeningen laat Willemien je inzien hoe het komt dat rouw je zo kan aangrijpen. Maar ook dat het tijd nodig heeft omdat je hoofd nieuwe weggetjes/ patronen moet leren maken door de nieuwe situatie. Het heeft mij geholpen het verlies te verweven in mijn dagelijks leven. Het moet niet weg, het mag er zijn. Maar wel op manier waarmee je verder kan.”

“Ik zit goed in mijn vel en merk dat ik veel baat heb gehad bij de hulp die ik van jou heb gekregen. Ik hoop dat het zo door blijft gaan, maar door af en toe rust te nemen en eerder signalen te herkennen kan ik op de juiste momenten pas op de plaats houden. Ook is het fijn om te merken dat ik minder stress ervaar doordat het ook prima is als het niet allemaal gaat zoals ik denk dat het moet gaan. De boel soms de boel laten om daar rust en ruimte door te ervaren is heel prettig. Ik voel me weer als mijzelf, niet de oude, maar juist een nieuwe. En de nieuwe vind ik eigenlijk prettiger dan de oude. Heel erg bedankt daarvoor.”

“Eind maart 2020 heb ik afscheid moeten nemen in 1 week tijd van beide lieve ouders, door het Corona virus. Het hebben van 2 gezonde ouders naar geen ouders meer in een zeer kort tijdbestek viel ons zwaar. Dan komt een periode van ongeloof, boosheid, noodzakelijke zaken afhandelen rondom het overlijden, het verdriet voor je uitschuiven. Nadat uiteindelijk de erfenis rond was, viel er een last van mijn af, maar liep ik ook vast met mijn emoties. Willemien heeft mij geholpen in het rouw proces. Verdwijnen zal het nooit, maar ik heb door Willemien geleerd er over te praten en een plaats te geven. Dank je wel hiervoor.” 

“Na een ingrijpende behandeling voor kanker dacht ik mijn leven weer op te pakken zoals ik gewend was. Maar ik merkte al snel dat ik moeite had mijn lichamelijke conditie op te bouwen. De fysio begeleiding en het samen oefenen in een klein groepsverband heeft mij enorm geholpen om weer in mijn kracht te komen. Ook door de gesprekken met Willemien heb ik voor mezelf kunnen accepteren dat de veranderingen in mijn leven niet altijd negatief hoeven te zijn. En leer ik het een plaats te geven.” 

“Na het overlijden van mijn broer heb ik Willemien gevraagd om met me mee te kijken omdat ik emotioneel vast liep. Willemien kijkt hierbij niet alleen naar het heden maar ook naar je verleden, zo breng je samen in kaart waarom je reageert op de manier zoals je doet. Willemien laat je zien en voelen dat alle gevoelens die je hebt, ook die waar je van baalt of waar je een schuldgevoel over hebt, er mogen zijn. Ze laat je zelf inzien op welke manier je omgaat met je emoties en waarom je vast loopt. Ze geeft je voorbeelden die je heel makkelijk kunt visualiseren, hierdoor was het voor mij makkelijker om echt zelf in te zien dat de manier waarop ik probeerde met mijn emoties om te gaan de reden was dat ik vastliep. Ook laat ze je zien/ontdekken welke manieren er ook zijn om met je emoties om te gaan en of ze bij je passen.”

“Hoe ik het ervaren heb kan ik het beste omschrijven als een ontdekkingstocht/zoektocht. De tocht was verhelderend, confronterend en ook spannend maar ik voelde me niet alleen omdat Willemien de hele weg naast me liep. Als het me zelf niet lukte, vertaalde Willemien het voor me. Bedankt!”

“Willemien is met de begeleiding van mijn zoon gestart in de maanden voorafgaand aan overlijden van zijn oom. Vragen als: is het normaal wat ik voel, ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan, hoe ga je om met verdriet en alle andere gevoelens die je ervaart, hoe gaat dat eigenlijk afscheid nemen en hoe doe je dat, wat zeg je tegen iemand die dood gaat, heeft hij tijdens de gesprekken met Willemien kunnen bespreken.  Deze gesprekken voeren tijdens een wandeling, was voor Willemien geen probleem. Fijn deze flexibiliteit.”

“Tijdens mijn scheiding en daarna heb ik gemerkt dat praten voor mij de manier van verwerken was. Een luisterend oor, iemand die je de juiste handvatten geeft. Willemien heeft me op weg geholpen. De vraag: ` Wat heb je nodig? ‘, hakte er erg in, want daar had ik eerder nog nooit over nagedacht. Ik had nu een opdracht om over na te denken en mee aan de slag te gaan. Door deze gesprekken met Willemien te voeren, kwam ik weer met beide benen op de grond en herpakte ik mijzelf. Ik ben er sterker uit gekomen dan ik ooit van mijzelf durfde dromen.”

“De therapie bij Willemien heeft mij goed geholpen om weer rust in mijn lijf te krijgen. Willemien heeft mijn problemen goed visueel zichtbaar gemaakt. Ze gaf de rust en vertrouwen dat de pieken en dalen waar ik in zat gelijkmatiger zouden worden. Dat is gelukt en daar ben ik heel blij mee. Willemien bedankt.”

“2 jaar na het overlijden van mijn man had ik het gevoel om vast te zitten in mijn rouwproces, en ik wist niet meer hoe ik nu verder moest met mijn leven. Vanaf het eerste moment dat ik Willemien sprak, via de telefoon, voelde ik mij al een stuk lichter. De eerste stap om hulp had ik genomen. Na enkele sessies met haar, kwam ik erachter dat door het overlijden van mijn man andere onderliggende gevoelens waren vrijgekomen. Willemien heeft dit voor mij op een zeer professionele manier begeleid en met mij gewerkt dat voor mij tot een positieve acceptatie heeft geleid.”

“Willemien is duidelijk in haar werkwijze en kan het goed verwoorden. Het is heel fijn om met een persoon te praten die begrijpt wat je bedoelt en geen oordeel velt over je gedachten. En zeker niet aankomt met “goedbedoelde” adviezen, maar je zelf laat ontdekken waar de pijnpunten liggen. Het heeft mij in alle opzichten geholpen.”

“Dankzij de gesprekken met Willemien merkt ik dat mijn verdriet niet meer alles overheerst. Het verdriet om mijn vader zal er altijd zijn, maar ik kan hier nu beter mee omgaan. De mooie en fijne herinneringen zorgen er voor dat ik het gevoel heb dat mijn vader nog ergens met mij mee kijkt. Dank je wel voor alles wat je me hebt geleerd en waar we over hebben kunnen praten.”