Lotgenotengroep 'Hulp bij rouw'

Allemaal krijgen we in ons leven op een bepaald moment met verlies van een dierbare te maken. Net als geboorte hoort ook de dood bij het leven. Dit met verlies en rouw als gevolg. In een rouwproces kun je je ontzettend eenzaam voelen. Hulp bij rouw kan hierin steunend zijn. Hoe fijn is het als je met mensen kunt praten die in dezelfde situatie zitten. Herkenning, erkenning en steun zijn belangrijk en waardevol. Vaak heb je maar aan een half woord genoeg.

 

Doelgroep

De rouwgroep is bedoeld voor mensen die een ingrijpend verlies hebben doorgemaakt en daar (nog steeds) de gevolgen van ondervinden. Klachten als slaapproblemen, piekeren, futloosheid, moeite met communiceren en onzekerheid kunnen aan de orde zijn. Het deelnemen aan de rouwgroep kan je helpen om de draad weer op te pakken. De rouwgroep is bedoeld voor volwassenen die een partner hebben verloren. Aan de rouwgroep nemen 4 tot 6 mensen deel.

Doel

Hulp bij Rouw helpt je leren luisteren naar jezelf. In de groep wordt stilgestaan bij jouw verhaal, je ervaringen, je gedachten en je gevoelens. Je krijgt over- en inzicht in je eigen rouwproces. Daarnaast leer je om met je verdriet om te gaan en kijken we naar wat helpende troost en steun is voor jou.

Data en onderwerpen

Op 14 maart 2024 gaat de eerste lotgenotengroep Hulp bij rouw van start. 

De bedoeling is dat er in het najaar van 2024 opnieuw een groep zal starten. 

  • Bijeenkomst 1 Wat is jouw verhaal?
  • Bijeenkomst 2 Realiteit van het verlies
  • Bijeenkomst 3 Verlies is een moeizaam proces
  • Bijeenkomst 4 Verliezen en emoties
  • Bijeenkomst 5 Hoe ga ik met mijn emoties om?
  • Bijeenkomst 6 Leren leven met verlies
  • Bijeenkomst 7 Verkennen van jouw nieuwe, veranderde leven
  • Bijeenkomst 8 Verbinding met het leven van toen en het leven van nu

 Waar

De bijeenkomsten vinden plaats in mijn praktijk, adres De Theems 56 in Drunen.

 Tijd

De bijeenkomsten duren 1,5 uur. Voor koffie en thee en iets lekkers wordt gezorgd. De data en tijdstippen worden in overleg met de deelnemers ingepland.

 Kosten

Voor het deelnemen aan de rouwgroep vraag ik per bijeenkomst een bedrag van € 35,-.

Aanmelden/meer informatie

Je kunt je aan melden voor Hulp bij Rouw door een mail te sturen naar praktijk@willemienjobsen.nl of te bellen naar Willemien Jobsen 06-39485727. Als je nog vragen hebt, meer informatie wil of je weet niet zeker of de groep iets voor je is, schroom niet en bel of mail gerust.