ik weef de tranen in mijn leven
ik weef de trots in alle dagen
ik weef de pijn in zachte strengen
ik weef jou, in alle lagen

wie je was, wie je zult blijven
hoe je kijkt en hoe je lacht
wat je gaf en wat ik leerde
weven zal ik, alles wat je bracht

ik weef het missen, en het dragen
ik weef de liefde die is gebleven
ik weef jou met zorg en aandacht
in alle draden van mijn leven 

Door Floortje Agema uit ‘Jij wordt gekend’

Verlies- en rouwtherapie

Wat is verlies en rouw?

We krijgen in ons leven allemaal te maken met verlies. Soms is dat onverwacht, soms ook niet. Verlies is het kwijtraken van wat betekenisvol voor ons is en wat direct invloed heeft op ons functioneren. Je denkt misschien direct aan het verlies van je partner, ouder of je kind door de dood. Maar ook verlies van je relatie of vriendschap, verlies van je gezondheid, je inkomen of je toekomstperspectief zijn vormen van verlies. Rouw is een reactie op verlies. Hoe sterker de band met diegene of datgene wat je verloren bent, hoe intenser de rouw kan voelen. Voor rouw zijn geen regels, rouw is een uniek proces dat voor iedereen anders verloopt.

Als je een verlies meemaakt, weet je vaak niet goed wat je moet doen. Omgaan met alle emoties die je voelt, alle veranderingen die zijn ontstaan vragen veel van je. Hoe je om gaat met een verlies wordt ook bepaald door wat je nog meer in je leven hebt meegemaakt. Heb je eerder verlies meegemaakt? Hoe reageert jouw omgeving op jouw verlies? Voel je voldoende steun van de mensen om je heen? 

Het leven wordt niet meer zoals het was maar vraagt om een andere nieuwe vorm met ruimte voor herinneringen en het gemis. Dat is vaak een hele zoektocht. Als rouwtherapeut ondersteun ik je in dit proces. Ik help je bij het onderzoeken van de impact van het verlies en de emoties die je daarbij voelt. Samen ontdekken we wat jij nodig hebt om jouw veranderende leven vorm te kunnen geven en op eigen kracht en met vertrouwen weer verder te kunnen gaan. 

Werkwijze

Omdat rouw een uniek proces is en voor iedereen anders werkt, werk ik niet met pakket met een vast aantal afspraken. Ik kijk naar wie jij bent en wat jij nodig hebt om met jouw rouw om te kunnen gaan en daar sluit ik bij aan. Ik geef uitleg over hoe het werk met rouw, stress en je lijf. Het helpt om te begrijpen hoe iets in je lijf werkt. Daarnaast zet ik verschillende werkvormen en gebruik ik oefeningen om jou verder op weg te helpen. Lees ook de ervaringen van anderen over mijn hulp bij hun rouwproces. 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom mijn bedrijf, interessante boeken, artikelen of mijn blog?  Abonneer je dan hieronder op mijn nieuwsbrief. Ik stuur je ongeveer 6x per jaar een nieuwsbrief.