ik weef de tranen in mijn leven
ik weef de trots in alle dagen
ik weef de pijn in zachte strengen
ik weef jou, in alle lagen

wie je was, wie je zult blijven
hoe je kijkt en hoe je lacht
wat je gaf en wat ik leerde
weven zal ik, alles wat je bracht

ik weef het missen, en het dragen
ik weef de liefde die is gebleven
ik weef jou met zorg en aandacht
in alle draden van mijn leven 

Door Floortje Agema uit ‘Jij wordt gekend’

Verlies- en rouwtherapie

Iedereen krijgt, soms onverwacht, te maken met verlies in zijn of haar leven. Verlies is het kwijtraken van wat betekenisvol voor ons is en wat direct invloed heeft op ons functioneren. Denk hierbij aan het verlies van een dierbaar persoon door de dood, verlies van een relatie of vriendschap, verlies van gezondheid, inkomen of toekomstperspectief. Rouw is een reactie op verlies. Hoe sterker de band met diegene of datgene wat je verloren bent, hoe intenser de rouw kan voelen. Voor rouw zijn geen regels, rouw is een uniek proces dat voor iedereen anders verloopt. In dit proces kun je het gevoel hebben dat je wereld op z’n kop staat en je niet meer verder kunt of vastloopt. Vaak is er sprake van een wirwar van emoties en gedachten.  Wat jij voelt en meemaakt, is niet raar of stom, het is jouw realiteit waar je een weg in moet zien te vinden. Soms kan een verlies er voor zorgen dat eerder meegemaakte verliezen opnieuw worden aangeraakt.

Het leven wordt niet meer zoals het was maar vraagt om een andere nieuwe vorm met ruimte voor herinneringen en het gemis. Als rouwtherapeut kan ik je ondersteunen in dit proces. Bij mij kun je je verhaal vertellen. En kijken we wat de impact van het verlies voor jou is. Ervaar je steun in je omgeving? We staan stil bij  verschillende emoties die jij voelt.  Samen met jou kan ik ontdekken wat jij nodig hebt om jouw veranderende leven vorm te kunnen geven en op eigen kracht en met vertrouwen weer verder te kunnen gaan. 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom mijn bedrijf, interessante boeken, artikelen of mijn blog?  Abonneer je dan hieronder op mijn nieuwsbrief. Ik stuur je ongeveer 6x per jaar een nieuwsbrief.