Over Willemien

Foto gemaakt door Evelien IJpelaar Fotografie

Mijn naam is Willemien Jobsen, getrouwd en moeder van drie prachtige jongens. Sinds 2019 werk ik als verlies- en rouwtherapeut in mijn praktijk. Dat is niet altijd zo geweest. Door meerdere verliezen die ik heb meegemaakt, werd het voor mij duidelijk dat mijn hart ligt bij het ondersteunen van mensen in hun verlies en rouwproces.

Toen ik 20 jaar was, overleden er in korte tijd meerdere jonge mensen die belangrijk voor mij waren. Dit zorgde er voor dat mijn leven op zijn kop stond. Ik voelde me verdrietig en onzeker. Ik vond het lastig dat ik me zo verdrietig voelde. Niets voelde nog belangrijk en ik had het gevoel dat mijn medestudenten en vrienden mij niet goed begrepen. Bij het studentenpastoraat van mijn opleiding vond ik een luisterend oor. Tijdens individuele gesprekken en in een groep met andere studenten die allemaal iemand waren verloren, was er ruimte om stil te staan bij mijn verdriet. Dit heeft mij heel erg geholpen om een manier te vinden om met dit verdriet om te leren gaan. 

In 2013 kreeg ik opnieuw te maken met verlies. Kort nadat mijn ouders uit elkaar waren gegaan, overleed mijn moeder na een zeer kort ziekbed. Mijn wereld stond volledig op zijn kop. Deze gebeurtenissen zorgden voor een verandering bij mijzelf. Ik merkte dat mijn werk als bijstandsconsulent mij geen plezier meer bracht. Door het volgen van twee opleidingen in Neuro Linguïstisch Programmeren ontdekte ik dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Ik volgde mijn hart en vond een baan als maatschappelijk werker. In mijn werk kwam ik in aanraking met mensen die in hun leven te maken kregen met verschillende verliezen. In gesprekken met deze mensen merkte ik dat ik goed over dit onderwerp kon praten. Daarbij gebruikte ik ook mijn eigen ervaringen, maar miste verdieping en onderbouwing. Ik koos in 2018 voor de opleiding verlies- en rouwtherapie. Door deze opleiding is mijn kennis vergroot en kan ik mijn kennis en ervaring combineren en dit inzetten in de gesprekken die ik voer.

In het werk in mijn praktijk miste ik handvatten om met trauma te kunnen werken. Dit kwam ik regelmatig tegen. Dat heeft er voor gezorgd dat ik mijzelf op dit gebied verder wilde verdiepen. In december 2023 rond ik de opleiding tot lichaamsgerichte trauma therapeut af. Zo wordt mijn aanbod uitgebreid met traumatherapie. 

In 2022 kreeg ik de mogelijkheid om het prachtige project Post naar de Hemel op te zetten. In de gemeente Heusden is het mogelijk om post naar je dierbare te sturen die je mist. Wil je hier meer over weten? Neem contact met me op voor meer informatie.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn gezin, familie en vrienden. Ik houd van lezen, puzzelen, muziek luisteren, doe aan yoga en speel volleybal en ben actief binnen de volleybalvereniging. 

Het logo van mijn praktijk is een libelle. De libelle is voor mij een belangrijk symbool in mijn eigen verlieservaring. Daarnaast staat de libelle voor spirituele groei en biedt het nieuw perspectief. De libelle als totemdier vraagt je balans te vinden tussen emoties en gedachten en veranderingen. Samen met jou ontdek ik hoe jij met jouw verlieservaring de balans kan vinden tussen emoties en gedachten en de veranderingen in je leven.