Praktische informatie

Werkwijze

Om een afspraak met mij te maken, is geen verwijzing nodig van de huisarts. Nadat je via de mail of telefoon contact hebt gezocht, vindt een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je hulpvraag, wensen en behoeften. In dit gesprek is het belangrijk dat er een wederzijdse klik is. Als je besluit dat je met mij verder wilt, maken we afspraken over het vervolgtraject en stel ik een behandelovereenkomst op. Gesprekken kunnen plaatsvinden bij mij thuis in mijn praktijkruimte, maar ook bij jou in jouw eigen huis als je dat fijner vindt. Gesprekken tijdens een wandeling zijn ook mogelijk.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdagmorgen, donderdag en vrijdag.

Afspraken kunnen tot 24 uur zonder kosten worden verzet of geannuleerd. Voor afspraken die niet of binnen 24 uur worden afgezegd wordt € 40,- in rekening gebracht (met uitzondering van bijzondere omstandigheden).

Na ieder gesprek ontvang je via de mail een rekening met het verzoek deze binnen 14 dagen te betalen. 

RIVM richtlijnen

Verlies- en rouwtherapie valt onder psychosociale therapie. Voor die vakgroep heeft de overheid in december besloten dat zij hun vak mogen uitoefenen mits men zich kan houden aan de RIVM richtlijnen. In mijn praktijk is het mogelijk om gesprekken te voeren op 1,5 m afstand. Daarnaast neem ik de overige richtlijnen in acht en laat ik gesprekken niet doorgaan als ik klachten heb. Je bent van harte welkom in mijn praktijk, maar mocht je dit toch bezwaarlijk vinden is het ook mogelijk om digitaal een afspraak te maken via screen-to-screen contact. 

Tarieven

Ik start met een kennismakings- en intakegesprek zodat we kennis kunnen maken en kunnen bespreken wat je met de gesprekken wilt bereiken en of je mij bij op de juiste plek bent. Dit gesprek zal ongeveer 45 minuten duren en kost € 40,-. Vervolggesprekken vinden ongeveer eens in de twee weken plaats. Voor deze gesprekken van van ongeveer 60 minuten reken ik € 80,-. 

Diverse zorgverzekeraars bieden in de aanvullende verzekering (deels) een vergoeding voor verlies- en rouwtherapie (complementaire alternatieve zorg). Kijk voor meer informatie over vergoedingen per zorgverzekering op de website van de NFG  [Vergoedingenoverzicht 2022] [Vergoedingenoverzicht 2021) of vraag het na bij de eigen zorgverzekeraar. Vermeldt dan mijn AGB code van de praktijk zodat de zorgverzekeraar kan checken of jouw verzekering een vergoeding kent.

Soms wil een werkgever geheel of gedeeltelijk meebetalen aan verlies- en rouwtherapie. Dit komt namelijk ten goede aan ziekteverzuim. Je kunt bij je werkgever informeren naar de mogelijkheden. 

Offertes voor bedrijven worden op maat gemaakt.

Voor afspraken buiten de gemeente Heusden en gemeente Waalwijk reken ik reiskosten o.b.v. €0,19 per km. 

SCHIP aanpak

Voor een SCHIP traject heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Als je met je (ex) partner een SCHIP traject wil volgen, vindt er een intakegesprek met beiden plaats. Dit intakegesprek duurt 60 minuten en kost € 80,-. Een vervolgsessie duurt 90 minuten en kost € 150,-. Dit bedrag is voor beide partners samen. De SCHIP aanpak valt onder verlies- en rouwtherapie en wordt door diverse zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor meer informatie over vergoedingen per zorgverzekering op de website van de NFG [Vergoedingenoverzicht 2021) of vraag het na bij de eigen zorgverzekeraar. Vermeldt dan dat het gaat om behandelingen die vallen onder overige psychosociale therapie.

Klachtenregeling

Ik doe er alles aan om op een zo goede en respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het zijn dat je niet tevreden bent over de hulpverlening die ik bied. Wanneer dit het geval is, neem hierover dan contact met me op om dit te bespreken. Samen kunnen we kijken wat volgens jou niet goed verloopt of wat je anders zou willen. Mijn praktijk voldoet aan de regels zoals zijn gesteld in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Wil of kun je de klacht niet met mij persoonlijk bespreken of komen we er samen niet uit? Dan kun je gebruikmaken van een gratis klachtenfunctionaris via mijn beroepsvereniging de NFG. Voor meer informatie klik hier