“Feest” dagen

Door Willemien Jobsen

In overvloed zien we in deze dagen reclames voorbij komen over samen kerst vieren, lekker eten gezellig samen zijn met de mensen die je liefhebt.

Er zijn genoeg mensen voor wie kerst niet het gevoel oproept van gezellig samen zijn met je dierbaren om je heen. Misschien is er aan tafel een lege plek van iemand die ontzettend gemist wordt. Of is er onzekerheid wat het nieuwe jaar je gaat brengen omdat een baan op de tocht staat, gezondheid niet vanzelfsprekend meer is, je andere wensen had die je nu moet bij stellen of omdat er een naderend verlies is.

Het lijkt wel of deze dagen gezellig en fijn moeten zijn. Maar als je te maken hebt met verdriet en/ of rouw dan kunnen samen zijn en een volle tafel ineens bijzaak zijn en worden de feestdagen dagen waarin je misschien het gevoel hebt te moeten overleven. Hoe kun je aan deze dagen dan invulling geven? Laat deze dagen over je heen komen. Bovenal mag je je voelen zoals je je voelt. Misschien is het voor jou voldoende om in gezelschap te zijn van mensen die je dierbaar zijn en begrijpen hoe jij je voelt.

Ik wens iedereen een streepje licht, een straaltje hoop  in deze donkere dagen. Dat dit streepje licht, straaltje hoop je hart mag verwarmen en met je mee gaat in het nieuwe jaar.

Goud

Makkelijk gezegd dat

elke wolk een gouden randje heeft.

Maar wie in het donker zit

ervaart alleen maar schaduw.

En dan toch- soms, even,

zie je het met eigen ogen.

Ontdek je een streepje licht,

een straaltje hoop,

een positieve gedachte

een gouden moment

om vast te houden.

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Marja Maas

    Mooi geschreven, Willemien, dank je wel! Heel goede kerstdagen voor jullie.

  2. Edith Owel

    Hartverwarmend, Willemien

Geef een antwoord